Lrf Kamışların Özellikleri

08-09-2020 11:43
Lrf Kamışların Özellikleri

Lrf Kamışların Özellikleri


Balık tutmak hayattaki en rahatlatıcı aktivitelerden biridir. Balık tutmayı profesyonel olarak yapan kişiler vardır. Fakat hobi alarak balık tutma sporu yapan pek çok insan da bulunmaktadır. Balık tutmak için doğa hakkında bilgi sahibi olmak ve balık tutma tekniklerini iyi bilmek gereklidir. Bu konuda internette oldukça geniş bir bilgi kaynağı bulunmaktadır. Günümüzde video izleyerek de balık tutmayı öğrenmek mümkündür.
Balık tutarken en önemli hususlardan biri de kullanılan ekipmanlardır. Kaliteli ve doğru ekipmanları kullanmak başarılı bir balık tutma süreci için önemlidir. Kullanılacak olta türü iyi araştırılmalıdır. Olta makinesinde kullanılan kamış türüne dikkat edilmelidir. Lrf kamış türü özellikle kaya balıklarını tutmak amacı ile kullanılmaktadır. Kaya balığı tutmak isteyenler ideal okuma lrf kamışlar hakkında bilgi edinmelidir.


Lrf Kamışların Özellikleri

 
Özellikle hafif kaya balıklarını tutmak için kullanılan okuma lrf kamışlar özellikleri bakımından iyi bilinmelidir. Kaya balıkları bilindiği gibi  kayalık yerlerde yaşayan balık türüdür. Bilhassa hafif ve hassas yapılı olan lrf kamışlar yüksek devire sahip ve küçük olan lrf makinesinde kullanılabilmektedir. Lrf kamışlarda kullanılan yemler de farklılık göstemektedir.  Kaya balığı avlarken silikon yemler, maket balıklar, zoka vs. yemler kullanmaya özen gösterilmelidir.

Lrf Olta Makinesinin Özellikleri

 

Lrf olta makineleri farklı boyutlardadır. Özellikle 10' luk, 15' lik veya  20' lik boylara sahip küçük makineler satın alınmalıdır. Hafif makinelerin seçimi ideal lrf kamışlar ile balık tutarken önemlidir.   LRF Olta makinelerinin gücünü devri belirlemektedir. Makinenin devrinin 4' ün üzerinde olmasına özen göstermek önemlidir. Bunun dışında devri  5 veya üzeri olanlar da tercih edilmektedir. Hızlı misina sarma özelliği olan bu lrf makineleri de amaca uygundur. Yüksek devire sahip hızlı misina sarımı yapan makineler seçilmelidir.

Lrf Olta Kamışı Nasıl Seçilmelidir?


Lrf makineleri için okuma lrf kamışlar seçiminde kamış tipine dikkat edilmelidir. Lrf kamışlar teleskopik olabildiği gibi parçalı olanları da vardır. Kamışın boyu ise balık tutulan bölgeye göre değişkenlik göstermelidir. En çok tercih edilen lrf kamış boyutu 160 ile 210 cm. arasında olan kamışlardır. Daha büyük boyutlardaki kamışların kayalık bölgelerde hareketleri kısıtlama olasılığı vardır. Bu nedenle kamış boyuna mutlaka dikkat edilmelidir. İdeal kamış boyu yer değişikliklerinde de rahat hareket imkanı sağlamaktadır.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.