Surf Casting Avı Nedir ?

Surf Casting Avı Nedir ?

Surf Casting Avı Nedir ?


            Kıyıdan balıkçılık yapılma tekniği olarak bilinmektedir. Uzak mesafeye atış ile ilgili bir tabir olarak adlandırılmaktadır. Bu avlanma şeklini uygulama için kamış boyu uygun olması çok önemlidir. 4.20 mt boy bu atış için oldukça uygun olmaktadır. Kamışın karbon olması uzak mesafe atış için oldukça etkilidir. Surf Casting avı 200 gram atacak şekilde olması işlevini yerine getirme adına doğru bir kullanımdır. En uzak noktaya ulaşmak balık tutma ihtimalini yükseltmektedir. Bu sayede istenilen seviyeye de ulaşmak mümkün olacaktır. 

Surf Casting Avı Özellikleri


            Kamış boyuna dikkat edilerek iyi bir olta seçimi yapılması ve ağırlığın hesaplanması çok önemlidir. Rüzgarın yönü ve şiddeti ağırlık hesabını değiştirmektedir. Ağırlık 200 gram olduğu zaman avı daha yorucu geçecektir. Ağırlık kamışın 4.20 mt olması durumunda 150 gram ile aynı mesafeye ulaşmakta mümkündür. Böylelikle yorucu bir av olmaktan çıkmaktadır. Surf casting dalgaya karşı yapılan bir av çeşidi olmasından dolayı da bu mesafenin ölçümü çok önemlidir. Balıklar genel olarak kıyıdan uzak durmayı tercih ederler. Bu tercihlerinden dolayı dalgaya karşı olta atarken dalganın arka kısmına atılması son derece önemlidir. Böylece balıkların daha yoğun olarak gezdiği yere ulaşmış olmak mümkün olacaktır. Her zaman doğru teknikler kullanılarak yapılan avlardan sonuç almak mümkündür. Güzel bir balık avı için tüm kuralları doğru şekilde yerine getirmek önemlidir.

Surf Casting Avında Dikkat Edilmesi Gerekenler


            Denize atılan bu tür avcılık sisteminde deniz tabanında oluşan akıntıda hesaba katılmalıdır. Gelgit oluşması durumu da göz önünde tutulması gerektiği için avcılık esnasında bu detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Makine seçiminde ise misina miktarı, devir ve bilyeye çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu sayede doğru bir atış sergilemek mümkün olacaktır. Misina sağlamlığı hem ağırlığı kaldırması yönüyle hem de balığı taşıması yönüyle son derece iyi olması gerekir. Atış esnasında yada balık tutulduğu zaman misina kopmasını engellemek için bu duruma dikkat etmek gerekir. Böylece talihsiz bir olayla karşılaşma ihtimali de düşük seviyelere indirilmiş olacaktır. Bu detayları iyi bir şekilde oluşturduktan sonra olta takımında herhangi bir aksaklık meydana gelmeyecektir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.